Egy kis pesti történet

Valamikor rémes végen, egy pesti peremkerületben...

Történet arról, amikor egyetlen kispesti sufniba bezsúfolódik az ingatlanmaffia, a kertvárosi terror, a zaklatás és elüldözés, az erőszakra biztató polgármester, az elfogult rendőrkapitány és jegyző, a kedvenc ügyvéd, a hivatali visszaélés és packázás, a jogszabály- és jogsértés, az okirat hamisítás, az ingyenélés, a nyomozás és vádemelés, a kiskorú bántalmazása és veszélyeztetése, a családon belüli erőszak, az állatkínzás, a környezetszennyezés és 10 évnyi lehetetlen és kezeletlen állapot. 

A bejegyzésben összefoglalom a blogban részenként kifejtett, immáron egy évtizede rengeteg kusza szálon zajló történet fő irányvonalát. Aki az egyes témákra bővebben is kíváncsi, az az adott bekezdésnél megnyíló linkeken további részleteket és bizonyítékokat talál. 

Így történt:

Baljós árnyak (A gonosz befészkel a sufniba és megkezdődik a zaklatás: 2008-2011)

2008-ban egy idős kispesti házaspár háza végében lévő, osztatlan közös tulajdonú sufnit megvett egy krisnás ingatlanmaffiózó. A sufniba beköltözött az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett csapat, és megkezdődött a szomszédság módszeres zaklatása. A "nyomásgyakorlás" fő célpontja az idős házaspár volt, akiket el akartak üldözni és ki akartak semmizni otthonukból. De a Galamb házaspár nem adta fel és kitartott, ezért az "ingatlanforgalmazó" stratégiát váltott. Mivel nem tudta kisemmizni az idős házaspárt, ezért valamit kezdenie kellett a nyakán maradt szinte értéktelen, telekként nyilvántartott sufnival. Így oldotta meg:

Klónok támadása (A "terrorcsalád" elszabadul: 2011-2014)

A sikeres ingatlanmachináció után az "ingatlanforgalmazó" kivonult a történetből, a "terrorcsalád" viszont maradt. Maradtak, és elkezdtek hatalmaskodni. A rejtett jellegű birtokuk fedezetében "ki- és elszabadultak", hiszen a hatóságok mulasztása/félrenézése okán megtehettek bármit következmények nélkül. Zaklatták a szomszédaikat minden elképzelhető és elképzelhetetlen módon. A célkeresztben az idős Fogarasi és Galamb házaspárok voltak, akik közül az előbbiek 2014-ben feladták. Feladták, és eladták (nekünk) a bácsi szülői házát, amelyben született, felnőtt és felnevelte gyerekét. Elmenekültek a terror elől, amely miatt hiába fordultak minden kerületi hatósághoz és szervhez segítségért, nem kaptak védelmet. 

A Sithek bosszúja (Tombol a kertvárosi terror: 2014-2015)

2014 decemberében költöztünk családommal Kispestre, ahol belekerültünk abba a helyzetbe, amiben az a "normális" állapot, hogy el akarják vágni a nyakam és ahol el akarnak űzni minket az otthonunkból. Szóval a "terrorcsalád" ott folytatta velünk, ahol Fogarasiéknál abbahagyták. Nem kímélték a három kislányunkat sem. De érte az "áldás" a többi környékbeli gyermeket is, volt olyan, amikor két kislány alól kilőtték a gumimedencét, amikor benne fürödtek! Kínozták az állatokat, folyamatosan csúzliztak mindent, ami mozgott: madarat, macskát és szerencsétlen kutyánkat is. Pusztítottak mindent, meghaltak a fáink, bokraik, de még a fű se nőtt. Nagyjából 2 millió liter szennyvízzel mérgezték meg az egész környéket. Kényszerből "vaskertet" hoztunk létre a behatolás és a kövek elleni védekezésül. Mindeközben a "terrorcsalád" jól elvolt rezsikiadások nélkül, nem fizettek az általuk elhasznált vízért, áramért, csatornáért és szemétszállításért. Minderre ráment az egészségem, fogytam húsz kilót, mert nem tudtam megemészteni az igazságtalanságot. 

Az új remény (Mintha fordulat állna be: 2016)

2016-ban úgy tűnt eleinte, hogy fordulat állt be helyzetünkben. Amikor már elég sokat szenvedtünk és összegyűlt a zaklatás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanújához elegendő sérelem, a kispesti rendőrség végre elkezdett ügyünkben nyomozni. Nagy nehezen azt is sikerült kideríteni, hogy hogyan „varázsolt” a kispesti "terrorcsalád" két darab A4-es papírlappal néhány hónap alatt hitelképes lakóépületet egy addig udvarként nyilvántartott sufniból. Reméltük, hogy a Kispesti Polgármesteri Hivatal most már mellénk áll, és segít kikeveredni a borzalmas helyzetből. Ezért 2016. júliusában beadványban kértem a Hivataltól, hogy vonják vissza az "ősbűn okiratot". Erre valamiért csak akkor voltak hajlandóak, amikor az üggyel kapcsolatban a rendőrségen kihallgatták az Építéshatóság irodavezetőjét. Ő már a kihallgatás másnapján meghozta az addig halogatott döntést. Ekkor úgy tűnt, mintha végre sínre került volna a történetünk. Még aláírást is gyűjtöttünk! A lakókörnyezetünkben 31-en írták alá az íveket, amiben arra kértük Gajda Péter kispesti polgármestert, hogy tegyen lépéseket a helyzet megoldása érdekében. Ez hiábavaló volt, mert a legnagyobb döbbenetünkre a személyes találkozón azt mondta, hogy "forduljunk egy erősebb emberhez", és "szívlapátra szívlapáttal kell felelni". A polgármester elképesztő álláspontja előre jelezte, hogy a továbbiakban mire számíthatunk birodalmában.

A Birodalom visszavág (Az igazság elvész Kafka kispesti labirintusában: 2017)

2017-ben beütött a ménkő! Hirtelen olyan hivatali falak emelkedtek elénk, amiken máig nem sikerült túljutni. A hatósági falanx eképpen zárt össze és csapkodott minket szívlapáttal: 

Egyetlen év alatt a hivatalok lenulláztak minket. A "terrorcsalád" pedig felbátorodott, fokozták a ránk nehezedő nyomást, újra megfenyegettek halálosan, de még lincseléshez is felsorakoztak otthonunk kapujában. A nyomozás megindulása is csak olaj volt a tűzre, aminek nem volt olyan hatása, ami bármiben korlátozta volna őket. 

A jedi visszatér (A klánvezér bukása és a rejtekhely megszűnése: 2018)

Miután a kispesti jegyző és a rendőrkapitány az ügyben elfogultságot jelentett be, a kerületi hatóságok teljes mértékben kivonultak abból a problémahalmazból, amit alapvetően az ő ténykedésük okozott. Ám utólag kiderült, hogy ez volt a legjobb, ami történhetett, hiszen a rettenetes helyzet a kőbányai rendőröknek köszönhetően oldódott meg 2018 nyarán. Történt ugyanis, hogy a terrorcsalád tagjait és a barátokat klánná szervező családfő előzetes letartóztatásba került egy Kőbányán elkövetett csoportos lopás miatt. Ez a nem várt fordulat fél éves szünetet okozott az erőben, ami elég volt ahhoz, hogy széthulljon a teljes rendszer. A rendszer, amely egy megtalálhatatlan rejtett kispesti építményen, a klánvezér erőszakosságán, pénzén és kapcsolatrendszerén, valamint a hatóságok mulasztásán alapult. A bázisként szolgáló "lakóházát" gyorsan eladta az a rokonuk, akinek a nevén volt az ingatlanrész (az életformából eredően a klánvezérnek nem lehetett semmi a nevén). Az irányítást vesztett klán a bölcs vezér iránymutatásai, pénze és ökle nélkül pár hónap alatt szétszéledt, a hírhedt házat pedig birtokba vette az új tulajdonos. A kőbányai rendőrök közbeavatkozásának hála kikerült a ház és család "fogságából" az a 2 éves gyermek is, aki ma már biztonságban élhet édesapjával.  

Az ébredő erő (Vádemelés, családon belüli erőszak, kinyírt feleség: 2019)

Az idei évben a Kőbányai Rendőr-kapitányság befejezte a két és fél éve tartó nyomozást a kispesti "terrorcsalád" ügyében. Aztán agyonzsúfolt borítékot hozott a posta, benne a klán teljesítményét értékelő, 2500 oldalnál is hosszabb nyomozati anyagból összeállított 13 oldalas, 10 vádpontot és 10 sértettet tartalmazó vádirat. A dokumentumból kiderült, hogy a sok évnyi kínunk mennyi büntetést ér a büntetőjog nyelvén. De még azt is megtudhattuk, hogy a klánvezér a nevelésére bízott kiskorú gyerekekkel brutálisan bánt: verte, fojtogatta, rugdosta, hideg vízzel zuhanyoztatta őket. Tavasszal jött a hír, hogy véresre verte a tőle különélő feleségét, akit a mentők kórházba vittek. A bántalmazásnak sajnos szemtanúja volt a nő három éves gyermeke is, akit a rendőröknek kellett biztonságos helyre szállítani. Aztán eljutott hozzám egy, a neten keringő - titokban készített - hangfelvétel, amin a klán vezetője elismeri, hogy azért "nyírta ki" az első feleségét, mert az elhagyta. A "terrorcsaládfő" jelenleg újra előzetesben van, egy darabig így talán nem súlyosbít saját helyzetén.

Hátradőlhetnék, hisz megkaptuk a jó Istentől, amiért négy éven át rimánkodtunk: békében és biztonságban élhetünk a saját otthonunkban. Viszont a blog elindulása óta túl sokan kerestek meg, akik hozzánk hasonlóan kerültek abba helyzetbe, amikor hatalmaskodók el akarják üldözni őket otthonukból. Tanácsot és segítséget kértek a kilátástalan küzdelmükhöz. A kispesti áldozatok beszámolói alapján olyan, mintha a zaklatók egy kézikönyv vagy ugyanazon tanácsadó útmutatása alapján tevékenykednének, annyira hasonlóak a módszerek és az eszközök. Nem beszélve arról, hogy az ügyeknek vannak személyi átfedései, és ezek a "közreműködők" továbbra is helyükön vannak. Szóval meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

--------------------------------------------------------

A sufni

Aki esetleg a fentiek után kíváncsivá vált volna, hogy milyen is ez a hírhedt sufni, az most megtekintheti.

A bejárata:

bejarat_vasutvonal.jpg

Oldalról:

a_haz.jpg

Igen, ezért volt mindez.