Egy kis kispesti állatkínzás - videóval

A szomszédunkban lakó "terrorcsalád" tagjai nem csak minket zaklattak és próbáltak elüldözni a saját otthonunkból, hanem az állatokat is kínozták. A szomszéd fiúk folyamatosan csúzliztak mindent, ami mozgott: madarat, macskát és szerencsétlen kutyánkat is. Szegény kutyánkon többször fedeztünk fel sérüléseket, amiket eleinte nem tudtunk hova tenni. Az udvarunk is mindig tele volt kavicsokkal, hiába szedegettük fel folyamatosan azokat. Aztán összeállt a kép, amikor sikerült videó-felvételt készíteni, illetve megtalálni a napi 24 órában mindent rögzítő kamerák felvételei között szegény Gombóc megdobását. Egy 24 órás videó megnézéséhez 24 órára volna szükség, így csak szúrópróbaszerűen volt módunk ellenőrizni, hogy mi történt nálunk. Ki tudja hány ilyen felvételünk van még a megőrzött több terrabájt videó-anyagban!? 

aktualis_3.jpg

 A kutyadobáló srác a kedvenc létráján, épp az izmát mutogatja nekünk

A kutyánk előre megfontolt szándékú megdobása

A kutyánk előre megfontolt szándékú megdobása 2017. március 11-én történt. A videó 00:05 percétől a szomszédunkban lakó egyik fiatalember (akit nevezhetnék akár Zolinak is) létrára állva egy percen át folyamatosan átnéz az udvarunkba, közben szólongatja a kutyánkat. Amikor szegény Gombóc meghallja őt, a videó 01:01 perckor rögzített részénél odamegy a kerítéshez. Ekkor a fiatalember, a kezében lévő kővel 01:09-kor megdobja őt. Figyelemre méltó, hogy a kő eleve a kezében volt, készült a kutya bántalmazására! A kutya megdobása után a srác 01:15-kor még tesz egy fenyegető mozdulatot, elüldözve az állatot, amely 01:23-kor kimegy a kamera látószögéből. A fiatalember egészen 01:50-ig a létrán marad és kukkolja udvarunkat. Fontos kiemelni, hogy - a kutyát nem számítva - a családunk egyetlen tagja sem tartózkodott az udvarunkon, így a cselekmény egyetlen célja a kutya megdobása és a kukkolás, zaklatásunk volt.

Kispesti állatvédelem

A videóval megkerestem a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatot, akik a Kispesti Polgármesteri Hivatalhoz irányítottak, ott meg azt mondták, hogy nem tehetnek semmit. A rendőrségnek is megküldtem az anyagot, de ott már eleve nyomozás folyt a családunkat érő zaklatás miatt, így az akta mindössze kiegészült egy újabb elemmel, szegény kutyánkat ez nem védte meg. 

gomboc.jpg

Ő Gombóc kutyánk - sokat kínozhatták

Hiába élünk 2018 július óta békében a saját otthonunkban, szegény kutyánk még ma sem mer kimenni a kertünkbe, legfeljebb csak akkor, ha mi is elkísérjük oda. Fél, túl sokat kínozták őt a szomszédunkban lakó emberek.  

--------------------------

Utólagos kiegészítés: elkészült a teljes történetet összefoglaló bejegyzés, amely EZEN a linken érhető el.