A kispesti terrorcsalád sikersztorija "természetesen" nem Kispesten szakadt meg

Kispesten mindenki elfogult, senki sem tesz semmit

Még az Index.hu portál is beszámolt arról a kispesti "terrorcsaládról", amely hosszú éveken át tette elviselhetetlenné a szomszédai, így a mi életünket. A helyzet megoldását kérve 2016-ban aláírásgyűjtésbe kezdtünk, az aláírt íveket átadtuk a polgármesternek. A személyes találkozón Gajda Péter kispesti polgármester azt mondta, bár nem javasolhat illegális dolgot, például hogy forduljunk egy erősebb emberhez, de szívlapátra szívlapáttal kell felelni. A kispesti polgármester által képviselt álláspont - tapasztalataink szerint - sajnos visszaköszön minden kerületi hatóság eljárásában, azaz el nem járásában. A lakhatásra alkalmatlan, ám bűncselekmények elkövetése révén lakóépületté átminősített sufniban semmi sem felelt meg a jogszabályoknak, mégsem indult vizsgálat a valós állapotok feltárása érdekében. A halálos fenyegetésekkel tarkított zaklató cselekmények mellett ugyanis hiába volt mindennapos jelenség a kiömlő szennyvíz bűze, hiába mosta alá a hat-nyolc ember által termelt "folyadék" az ingatlanokat, hiába veszélyeztette az illegális bejáró a vasúti közlekedés biztonságát, a kispesti hatóságok semmit sem tettek a helyzet megoldása érdekében. 

Kispesten mindenki elfogult

A kispesti jegyző fogta, és kizárási okot jelentett be a Kispesti Polgármesteri Hivatallal szemben! A bejelentésében arra hivatkozott, hogy az ügyben érintett "ominózus" kispesti ingatlan (azaz a "terrorcsalád" háza) vonatkozásában a Kispesti Önkormányzat Hivatalával szemben kizárási ok áll fenn a Ket. 43§-ának (4) bekezdése alapján. Ezt követően a Kispesti Rendőr-kapitányság is kivonult az ügyből, a nyomozás pedig átkerült Kőbányára. A Független Rendészeti Panasztestület állásfoglalásában olvashatók szerint erre elfogultság (!) miatt került sor. Mivel a kispesti jegyző és a rendőrkapitány az ügyben elfogultságot jelentett be, a kerületi hatóságok teljes mértékben kivonultak abból a problémahalmazból, amit alapvetően az ő ténykedésük okozott.

lincs.jpgA dolgok ügyintézésének kispesti polgármester által javasolt módja: hívni kell egy "erős" embert

Lecsaptak a nem kispesti zsaruk

A kilenc éven át tartó rettenetes helyzet végül a kőbányai rendőröknek köszönhetően oldódott meg 2018 nyarán. Történt ugyanis, hogy a terrorcsalád tagjait és a barátokat klánná szervező családfő előzetes letartóztatásba került egy Kőbányán elkövetett csoportos lopás miatt. A klánvezér hiánya következtében a csapat feloszlott, ment mindenki, amerre látott, és béke költözött a háborús viszonyok uralta környékre. Ma már nem kell védekező eszközöket odakészítenünk az ágyuk mellé éjszakára, anélkül léphetünk ki az utcára, hogy előtte alaposan körbenéznénk, kimehetnünk-e egyáltalán.

Kisgyermek a klán fogságában

A kőbányai rendőrök közbeavatkozásának hála kikerült a ház és család "fogságából" az a 2 éves gyermek is, akinek az édesanyja néhány hónap ismertség után ment feleségül a családfőhöz. A gyermek ma már biztonságban élhet édesapjával, akinek a klánvezér hosszú hónapokon keresztül nem engedte látni a saját kisfiát. A 2 éves kisfiú sorsa kapcsán újra felmerül a kispesti hatóságok megdöbbentő hozzáállása, hiszen a Gyermekjóléti Szolgálat megfelelő környezetnek minősítette a gyermek számára azt a "házat", ahol a kisfiú édesanyja nem volt képes önállóan kommunikálni és testét külsérelmi nyomok borították, az ott élők reggeltől estig alkoholmámorban töltötték napjaikat, a vízművek elzárta a vízszolgáltatást, az ingatlant csak balesetveszélyesen lehet megközelíteni, minden tele van kutyaürülékkel, lommal és szeméttel, a lakótér csupa kosz.

A kisgyermekkel kapcsolatos témakör egy részét önálló bejegyzés keretében foglaltam össze, mert a téma jelentősége és a tények sokasága miatt nem volt lehetőség ezen írásba belezsúfolni.

 
 A kispesti "lakóépület", a kép forrása: Index.hu, illetve az ingatlan bejárata, a kép forrása: IHO.hu 

Mi lesz az ügy vége?

Azt még nem lehet tudni, azonban egyre többen mernek beszélni azok közül, akiket éveken át megfélemlítettek. Sorra derülnek ki a lehetetlen kategóriájába tartozó tények, kezdenek kirajzolódni a hatóságok mulasztásai által kísért 9 éven át (!) tartó bűnöző sikersztori részletei. A legszomorúbb az egészben, hogy a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt már folyó nyomozás mellett az ügyben felmerült a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja is. Mindezek után csak remélni lehet, hogy a kőbányai rendőrök végigveszik a nyomozást és feltárják a kispesti ügy minden, eddig gondosan elrejtett, vagy megvizsgálni elmulasztott szálát!

Forrás: Index.hu, Kőbánya.info, Kispest.info, Iho.hu

--------------------------
Utólagos kiegészítés: elkészült a teljes történetet összefoglaló bejegyzés, amely EZEN a linken érhető el.