Kislányok alól kilőni a medencét? Igen!

A kispesti rendőrség a minket érő folyamatos zaklatást/fenyegetést/ellehetetlenítést sima "szomszédháborúnak" próbálta látni/beállítani (és így is kezelte), miközben a "terrorcsalád" támadásai nem csak minket, hanem az egész lakókörnyezetet érték. Az egyik legdurvább eset az volt, amikor az egyik szomszédunk két kislánya alól kilőtték a gumimedencét, amikor ők is benne voltak! Csak mert azok a nyáron abban pancsolni merészeltek. 

golyo_faban.jpg

Az egyik célt tévesztett golyó egy fa ágában állt meg

A "terrorcsalád" elsődleges célpontjai mi voltunk, mivel mi laktunk közvetlenül mellettük és eleinte csak egy csenevész kerítés választott el minket egymástól (korábban otthonunk előző lakóinak életét tették tönkre, tőlük "örököltük" a helyzetet). A támadások azonban érték a környéken élőket is, kit jobban, kit kevésbé. Ezért is támogatták a lakókörnyezetünkben 31-en kézjegyükkel a több család életét tönkretevő helyzet miatti aláírásgyűjtést.
alairasgyujtes.jpg

Mellettünk, azaz a "terrorcsaládtól" két háznyira lakó kisgyermekes családot is érte az "áldás" különböző formában, amelyek közül a legemlékezetesebb az volt, amikor a két kislányuk az udvarukon felállított ún. puhafalú gumimedencében fürdött az egyik nyári napon. A két kislány bizonyára viháncolt a medencében, és lehet, hogy közben még hangot is ki mertek adni, amit persze nem tűrhetett a klánvezér, kapta a légpuskát, és - a mi udvarunkon keresztüllőve - szétlyuggatta a medencét. A medence tönkrement, a víz szétfolyt, a golyók viszont bennemaradtak a felfújható műanyag peremben.

A Google Maps-et hívtam segítségül a történtek bemutatására. A képen a nyíllal jelzett "lapos tető" nevű objektum a "terrorcsalád" megfigyelésre használt építményrésze, ahova rendszeresen felmásztak kukkolni, dobálni, illetve fenyegetni minket. A "medence" helye jelzi, ahol a két szomszéd kislány fürdött. A két pont közötti távolság a Google műholdja szerint 13 méter, ami nagyjából megfelel a mi kertünk szélességének.

Isteni szerencse, hogy csak a medence ment tönkre, és nem történt nagyobb baj!

kilott_medence.jpg

Ilyenkor eszembe jutnak Gajda Péter polgármester szavai, aki azon a személyes találkozón, amin felkerestük őt a lakókörnyezetünket sújtó helyzet miatt, azt mondta, hogy "forduljunk egy erősebb emberhez", és "szívlapátra szívlapáttal kell felelni". Nem tudom mi lett volna, ha a mellettünk lakó család megfogadta volna eme tanácsokat, és - az arányosság elvét figyelemben tartva - visszalő?! Akkor lett volna csak igazi a vadnyugati életérzés, repkedtek volna a golyók a kertünkben ide-oda, itt, Budapest XIX. kerületi kertvárosában. 

A lapostető

Még valami a lapostetőről. Történtek ott dolgok: vágtak közénk onnan faldarabot, fenyegettek, ordítoztak, és volt, amikor a klánvezér a nemi szervét mutogatta. Íme:

pocoro.jpg

--------------------------
Utólagos kiegészítés: elkészült a teljes történetet összefoglaló bejegyzés, amely EZEN a linken érhető el.