Reprodukált okirat, sértődött hatóság, kivételes ügyfelek

Van egy, állítólag 2016-ban keletkezett okirat, amely megtekintéséért éveken át küzdöttem. 2017-ben a jegyző, majd az aljegyző is jogszerűtlenül tagadta meg az iratbetekintési jogom, csak hogy ne férhessek hozzá. Végül 2019. június végén kaphattam kezembe a dokumentumot, mivel a kedvemért "reprodukálta" azt az V. kerületi Építésfelügyelet. A "reprodukció" úgy történt, hogy az építésfelügyelet - a náluk fel nem lelhető okiratot (!) - bekérte a Kispesti Polgármesteri Hivataltól, majd három év elteltével iktatták, majd bemutatták nekem. Ez az eljárás önmagánban egy iratkezelési katasztrófa, és képes megingatni az okiratok hitelességébe vetett állampolgári bizalmat. 

Azt a bizalmat, amelyet a Kispesti Polgármesteri Hivatal nálam már földig rombolt. Nem elég, hogy a hivatal vezetői megfosztottak iratbetekintési jogomtól, de a Kispesti Építéshatóság még csak válaszolni sem hajlandó az okirattal kapcsolatos írásos megkereséseimre. Bár ezzel simán megsérti a közigazgatási eljárásról szóló törvényt, mégis megteheti, illetve megengedheti magának. Milyen jó, hogy most már a Kispesti Építéshatóság automatikus üzenetet küld arról, hogy a leveleimet megkapták és megkezdték feldolgozását, mert így pontosan tudom (bizonyítani), hogy hány napja nem válaszolnak. Például a május 3-án, az ominózus okirat miatti megkeresésem elintézési határideje már réges rég lejárt. Erre hiába figyelmeztettem őket júniusban írásban, annak sem lett foganatja. 

automatikus_valasz.JPG

Így néz ki a hatóság mulasztását bizonyító automatikus üzenet

 

Megsértődött a hatóság?

Értem én, hogy az oknyomozásom és ez a blog nem tetszik a Kispesti Építéshatóságnak, és neheztel rám miatta, de ez nem menti fel a szervet a törvényben előírt feladati ellátása alól. Mert mulasztást követ el, ha egy ügyfél/állampolgár/kispesti lakos megkereséseit/beadványait/kérelmeit figyelmen kívül hagyja. Ha a Kispesti Építéshatóság megsértődött rám, és nem képes objektíven eljárni esetemben, akkor jelentsen be elfogultságot és kérje kizárását. illetve más szerv kijelölését. Persze nem úgy, mint a kispesti jegyző, aki az elfogultsága bejelentése után is képes volt vizsgálatot lefolytatni, épp a Kispesti Építéshatóság ügyében. 

Korábban sem viselkedett a hatóság másként

Azt azért kiemelném, hogy Kispesti Építéshatóság a megsértődése előtt sem viselkedett velem másként, ugyanis évek óta nem válaszolnak levelemire, figyelmen kívül hagyják ügyféli minőségem, nem kapok értesítést az általam indított eljárásról. Ha egyáltalán elindítják! Mert a számtalan kérelem ellenére eddig csak egyszer sikerült elérnem, hogy foglalkozzanak a beadványommal. Azt is csak azért, mert a rendőrség kihallgatta az ügyben az építéshatósági iroda vezetőjét, aki így már másnap meghozta azt a döntést, amit előtte hónapokig nem volt hajlandó. A blog korábbi bejegyzéseiben bőségesen beszámolok ezekről a tapasztalatokról, ez volt az egyik oka annak, hogy elindítottam a webnaplót. A meg nem válaszolt levelek és az újabb jogsértések pedig folyamatosan újabb poszt-munícióval szolgálnak.

Kivételes ügyfelek

A Kispesti Építéshatóság persze nem mindenkivel viselkedik ennyire egyoldalúan elutasító módon, mert vannak kedvenc ügyfelei. Ilyen például az Index.hu portál által csak "terrorcsaládnak" nevezett ügyfélkör, akiknek minden építéshatósági eljárássá vált a kezei között. Képesek voltak egyetlen papírlappal sufniból lakóházat, míg vasúti töltésből autóbejárót "varázsolni". A kedvencem az volt, amikor olyan eljárásba avatkoztak be, aminek nem voltak ügyfelei, így értesítést sem kaptak róla. Az eljárás megindulásáról csak a jegyző és én tudtunk, és én nem szóltam nekik (feladvány: kitől tudhattak róla?). Az is tetszett, hogy a terrorcsalád tagjai a beadványaikra válaszokat kaptak, kérelmeikre eljárás indult, iratbetekintésre 3 nap elteltével már lehetőséget kaptak. Annyira erős az igazságtalanságban, elfogultságban és törvénytelenségben megnyílvánuló kontraszt, hogy kiégeti az ember szemét, de legalábbis felnyomja a vérnyomását. 

--------------------------------------------

Lehetetlen történet

Aki a fentiek alapján esetleg kedvet kapott volna a sztori megismerésére, az ezen a linken kedvére olvasgathat arról, ahogy egyetlen kispesti sufniba bezsúfolódott az ingatlanmaffia, a kertvárosi terror, a zaklatás, az erőszakra biztató polgármester, az elfogult rendőrkapitány és jegyző, a kedvenc ügyvéd, a hivatali visszaélés és packázás, a jogszabály- és jogsértés, az okirat hamisítás, az ingyenélés, a nyomozás és vádemelés, a kiskorú bántalmazása és veszélyeztetése, a családon belüli erőszak, az állatkínzás, a környezetszennyezés és 10 évnyi lehetetlen és kezeletlen állapot. 

aktualis_2.jpg

A Kispesti Építéshatóság egyik kedvenc ügyfele, lassan egy éve előzetes letartóztatásban van csoportos lopás miatt