Gyermekpornó Kispesten

Elemi erejű felháborodást váltott ki Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügye, aki 19.000 pedofil kép birtoklásáért mindössze egy év, két év hat hónapra felfüggesztett börtönbüntetést és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Amíg a közvélemény nagyobbik része vért, illetőleg kasztrálást követel, addig mások elnézőek a gyermekpornó miatt elítéltek személlyel, és vannak olyanok is, akik jó kapcsolatot ápolnak a hasonszőrűekkel. Kispesten az utóbbi csoportba tartozók viszik a prímet, és zavartalan mutatkoznak társaságukban. 

Történt ugyanis, hogy Lévay Leventét, Kispest - már csak volt - polgármesterét (!) pedofil pornóképek terjesztése miatt jogerősen egy évi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 2004-ben a Fővárosi Ítélőtábla. Az akkori büntetési tétel hasonlóan enyhe volt a Kaleta ítélethez, és a volt városvezetőt sem kasztrálták. Mára az úriembert rehabilitálta a kerület, így vígan mutatkozhat Kispest nagyjaival, amit nem mulasztanak el közzétenni a közösségi felületeken. A Facebook-on büszkélkedtek el az alábbi csoportképpel, amelyen bal oldalt látható Gajda Péter, Kispest jelenlegi polgármestere, a pirosban látható volt önkormányzati képviselő (1990–1994) mögött somolyog Lévay Levente Kispest 1990–1994 közötti, pedofil ügy miatt megbukott polgármestere, míg a kép jobb oldalán Kertész Csaba feszít, aki Gajda Péter és Lévay Levente vezetése alatt egyaránt alpolgármesteri pozíciót kapott. Az ő vállát szintén egy volt önkormányzati képviselő lapogatja (1990–1994).
pedobear_xix.jpg

A kispesti Sancho Panza 

Kertész Csaba alpolgármester gondoskodott arról, hogy ne lehessen letagadni a bukott polgármesterhez fűződő kapcsolatát, hiszen több olyan képpel is alátámasztották eme nemes viszonyt, amelyek nem készülhettek egy véletlen összefutás alkalmával. A képeket nézegetve felrémlik Don Quijote hű fegyverhordozójának, Sancho Panzának az alakja, aki minden nehézség ellenére kitartott ura mellett. Kár, hogy az alpolgármester olyan bukott polgármesterhez hűséges, aki tetteivel ezt nem szolgálta meg. 

tarsasag_pedobear.jpg

A 100 milliós Lackner

A bukott polgármester Kispest aktuális botrányhősétől, Lackner Csabától sem tartotta távol magát, akivel - még a hangfelvételek nyilvánosságra kerülése előtt - láthatóan jó hangulatú megbeszélésen vett részt. Vélhetően a kerület ügyeit vitatták meg, és hoztak súlyos döntéseket. 

lackner_pedobear.jpg

Nincsenek következmények

Szóval Kispesten nem okoz gondot, ha valakit gyermekpornográfia miatt ítélnek el jogerősen, itt ennek nincs következménye, mint ahogy gyakorlatilag semminek sem. Ez a blog pont arról szól, hogy ez egy következmények nélküli kerület, ahol az sem számít, ha egy 2,5 éves gyermek kerül veszélybe, hiszen Gajda Péter polgármester szerint az ügyben mulasztás nem történt

A múlt sötét árnyai

Kispest volt polgármestere csak azért volt kénytelen otthagyni közéleti pozícióját, mert az FBI jelzése alapján keveredett pedofil botrányba. Ha nem az amerikai szolgálat fedte volna fel az ügyet, akkor nyilvánvalóan elkerülte volna a büntetést, hiszen a befolyása révén képes volt arra, hogy az ellene folyó nyomozást vezető rendőr századost, az Ifjúságvédelmi Alosztály volt parancsnokát ellehetetlenítse. Pusztán a nyomozó kitartásán múlott, hogy az ügy végül a bírósági szakig jutott, de így is ráment a karrierje, az élete.

szivas.jpg

Egy másik, nem FBI jelzés alapján induló "tisztán" hazai bűncselekmény-sorozatot a bukott polgármester simán megúszott, pedig a városvezető a csapatával úgy cseréltek üres telekre több XVIII. kerületi önkormányzati lakást, hogy a csereügylet végén a telek is az övék marad és a lakás bérleti jogát is megszerezték. A panamában - a melyben a XVIII. kerületi önkormányzat több munkatársa is részt vett - emberek vesztették el otthonaikat, és kerültek az utcára. Az ügy miatt indult eljárás nyögvenyelősen haladva a bírósági szakig jutott, ahol a volt polgármestert felmentették, míg mindenki más meghalt az eljárás során!

kameraval_megfigyelt.jpg