Ezek ugyanazok! Évtizedes mocsok bugyog fel Kispesten

Még mindig van lentebb abban a történetben, amelyről Lackner Csaba köztiszteletben és minden gyanú felett álló önkormányzati képviselő mesél a nyilvánosságra került hangfelvételeken. Mámoros hangulatban gátlástalanul tárja ország-világ elé, hogyan mennek és mentek a dolgok Kispesten, mesél korrupcióról, összefonódásról, százmilliós pénzekről és a kerületi vezetők viselt dolgairól. Hónapról hónapra egyre mélyebbre jutunk a történetben, de még most sem látjuk, hogy "milyen mély a nyúl ürege". A legfrissebb hanganyag olyan adalékkal szolgál, amely személyi folytonosságot teremt Kispest korábbi, embereket otthonaiktól megfosztó és lányokból "csipegető", pedofíliával szennyezett, valamint a mai - fehér poros közpénz-dézsmáló, örömlány-látogató - urai között. Ezek ugyanazok! Az évtizedes mocsok pedig egyre csak bugyog föl. 
kameraval_megfigyelt.jpg

Húszezresek a liftaknákban

A Magyar Nemzet a legfrissebb beszámolójában osztotta meg azt a történetet, amikor Lacker Csaba elmesélte barátainak a liftaknába csúszott milliók történetét, amit csak külső segítséggel tudott végül kihalászni. Az elsőre vicces sztori imígyen hangzik el a felvételen: „Volt egy olyan éjszaka, amikor a Lévay Levente nekem fizetett… valamit. Úgy mentem fel a kecóba, ide volt betűrve” – mutatott a zsebére Lackner. „Amikor odaértem a lifthez, kicsúszott és be a liftaknába” – mondta a képviselő. A történet szerint Lackner Csaba 3,6 millió forintot kapott Lévay Leventétől, aki korábban Kispest polgármestere volt. Lévay Levente 1999-ben keveredett pedofil-botrányba, ami miatt jogerősen egy évi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte 2004-ben a Fővárosi Ítélőtábla

Ebül szerzett 3,6 millió, ebül veszett el

A Magyar Nemzet megjegyzi, a hangfelvételen Lackner nem fejti ki, hogy miért kapta - az akkoriban egy I. kerületi Fő utcai 64 négyzetméteres, Parlamentre néző lakás negyedét kitevő - 3,6 milliós összeget Lévay Leventétől, ami különös, hiszen korábban szívesen dicsekedett ilyen történetekkel. A lap szerint mindezek miatt "szinte feltételezhető, hogy sötét ügy van a háttérben". Az interneten fellelhető információk szerint a volt kispesti polgármesternek hivatali ideje alatt - a pedofil-botrány mellett - voltak "sötét" ügyei. Elég csak arra a bűncselekmény-sorozatra gondolni, amit a bukott polgármester megúszott, pedig a városvezető a csapatával úgy cseréltek üres telekre több XVIII. kerületi önkormányzati lakást, hogy a csereügylet végén a telek is az övék maradt és a lakás bérleti jogát is megszerezték. A panamában emberek vesztették el otthonaikat, és kerültek az utcára. Az ügy miatt indult büntetőeljárás nyögvenyelősen haladva a bírósági szakig jutott, ahol a volt polgármestert felmentették, míg mindenki más meghalt az eljárás során! Nem tudhatjuk milyen ügyletből származik a liftaknába esett 3,6 millió forint, csak arról esik szó a hangfelvételen, hogy az összeg röpke egy hónap alatt ebül veszett el, így - a népi bölcsességre alapozva - még az is lehet, hogy a megszerzésére is ebül került sor. 

lackner_pedobear.jpg

Lackner Csaba és Lévay Levente üzleti kapcsolata/barátsága évtizedes, és még mostanság is aktív, amit az a 2018-as kép bizonyít, amely Fekete László kispesti képviselő Üllői úti kocsmájában készült

Ezek ugyanazok

Lévay Leventével - hiába ítélték el a pedofil ügy miatt jogerősen - Lackner Csabán kívül más kerületi urak is szívesen mutatkoznak, amit nem mulasztanak el közzétenni az interneten. A legelszántabban Kertész Csaba alpolgármester gondoskodott arról, hogy ne lehessen letagadni a bukott polgármesterhez fűződő kapcsolatát, hiszen több olyan képpel is alátámasztotta eme viszonyt, amelyek nem készülhettek egy véletlen összefutás alkalmával. Kertész Csaba maga az élő kapcsolat a múlt és jelen között, hiszen Gajda Péter jelenlegi, és Lévay Levente korábbi polgármester vezetése alatt egyaránt alpolgármesteri pozíciót kapott.

tarsasag_pedobear.jpg

A köztiszteletben és minden gyanú felett álló közszereplők a Facebook-on büszkélkedtek el az alábbi, a múltat a jelennel összekapcsoló csoportképpel, amelyen bal oldalt látható Gajda Péter, Kispest jelenlegi polgármestere, mellette pirosban egy volt önkormányzati képviselő látható (1990–1994), mögötte somolyog Lévay Levente Kispest 1990–1994 közötti polgármestere, míg a kép jobb oldalán az örök alpolgármester, Kertész Csaba feszít. Az ő vállát szintén egy volt önkormányzati képviselő lapogatja (1990–1994).

pedobear_xix.jpg

A velünk élő múlt a Polgármesteri Hivatalba is betüremkedett, hiszen - a Gajdapeter.hu portálon elérhető felvétel szerint - Lévay Levente még beszédet is mondhatott egy kerületi önkormányzati rendezvényen 2015. november 12-én. 

A lányokból "csipegetés" kispesti kultúrája

Kispesten a múlt és jelen egybeforrott, így nem csoda, hogy a mentalitás sem változott sokat az elmúlt évtizedben. Miközben az ország haladó részein elemi erejű felháborodást váltott ki a volt perui nagykövet ügye, addig a XIX. kerületben a népek - ahogy azt a fenti képek is bizonyítják - nagyon elnézőek a gyermekpornó miatt elítélt volt polgármesterükkel szemben. Óriási a kontraszt, hiszen amíg a világban egyre komolyabb eredményeket ér el a hatalmi viszonyból eredő szexuális visszaélések elleni #metoo mozgalom, addig Kispesten még ma is elfogadható érvként lehet hivatkozni az ilyen megalázó helyzetekre. Történt ugyanis, hogy a Pestisracok.hu portál beszámolt a kispesti pedo-polgármester esetéről, erre egy magát a Kispesti AC volt elnökségi tagjaként megnevező, a Facebook-on közéleti wannabe-véleményvezérként észt osztó személy a cikkhez írt hozzászólásaiban úgy próbálta cáfolni a volt polgármester feltételezett pedofil hajlamát, hogy közben megvádolta hatalmi helyzetből eredő visszaéléssel. A múlt sötét árnyaiba ragadt férfiú azt kezdte el hangoztatni, hogy ő, és a gyermekpornó képek birtoklásáért elítélt, de akkor még aktív kispesti polgármester "sok időt töltöttek együtt" a kézilabdás lányokat nézegetve. Büszkén ecsetelte, hogy "csipegetett is belőlük", ráadásul "rendes férfi módra" megbeszélte az akkori polgármesterrel, hogy "melyik csajon mi tetszik és mi nem". Még akkor sem esett le neki, hogy vállalhatatlan álláspontot képvisel, amikor a hozzászólók felhívták a figyelmét erre, hanem erőszak alkalmazásával kezdett fenyegetőzni. A megdöbbentő hozzászólások EZEN a linken olvashatóak el, ízelítőként (és archiválás végett) íme kettő közülük: 

kac_elnoksegi_tag.jpg

A klub cáfol

Szerencsére nincs minden veszve, hiszen amikor a döbbenetes hozzászólások miatt megkerestem a megnevezett egyesület jogutódját, akkor a kézilabdaklub elnöke írásban úgy nyilatkozott, hogy "a nevezett személy nem volt, és jelenleg sem tagja az elnökségének". Az elnök leírta, hogy a klub elítéli, ha "egy vezető a fölérendelt vagy egyéb szerepét kihasználva kényszerít másokat számukra kellemetlen, vagy megalázó helyzetbe, ahogy elítélik azt is, ha bárki előnyt, pozíciót kíván kiharcolni magának alárendelti viszonyának határait átlépve, vagy meglévő helyzetét kihasználva". Van remény, mert a klub álláspontja egyértelmű, így vannak a kerületnek olyan részei, ahol az embereknek helyén van az eszük, a szívük, az erkölcsük és a lelkük. Élnek még Kispesten tisztességes emberek, akik nem mutatkoznak büszkén vigyorogva elítélt pedofilokkal, tőlük pénzt nem fogadnak el, és nem mentegetik ostoba módon őket.