Egy A4-es papírlap hihetetlen története

Egy Okirat mind fölött, Egy Okirat kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen. Az Okirat iktatószáma: VIII-968-2/2009. Ez az okirat bűncselekmények elkövetése révén keletkezett, majd selejtezésre került, ám pótlása megtörtént, ugyanakkor ez nem mentette meg attól, hogy valótlansága miatt visszavonásra kerüljön. A keletkezése körüli bűncselekmények és tartalmának valótlansága ellenére jogszerűnek minősítették, emiatt létezését később letagadták, nehogy kiderüljenek a vele kapcsolatos visszaélések. De még mindig egy aktában várja, hogy valaki megtalálja és olyan vizsgálat alapjává tegye, ami feltárja mindazon bűnöket, amiket körülötte, általa és miatta elkövettek. A bejegyzésben egyetlen A4-es papírlap hihetetlen történetéről olvashatnak.

aktualis_6.jpg

A Kispesti Polgármesteri Hivatal hazudik

A Kispesti Polgármesteri Hivatal az építéshatósági intézkedési határidő elévülésének kijátszásával kapcsolatos ügyek miatt indított soron kívüli vizsgálat kapcsán 2019 szeptemberében azt hazudta a Kormányhivatalnak, hogy az iratanyagot nem áll módjában megküldeni, mert az selejtezésre kerültA hivatal hazudott a kormányhivatalnak, mivel a selejtezett VIII-968-2/2009 iktatószámú hatósági bizonyítvány 2016. óta újra rendelkezésre áll, benne van az ingatlan aktájában, mivel azt én magam pótoltam a Földhivatal irattárából és a rendőrségi nyomozati anyagból. Íme a selejtezett, nem létező okirat, megtekinthető kitakarás nélkül nálam, és a Kispesti Polgármesteri Hivatalban:

A nem létező okiratok vizsgálata

kispesti építéshatósági „anomáliák” miatt 2017 februárjában a XIX. kerületi Rendőr-kapitányság vizsgálat lefolytatását kérte a Polgármesteri Hivataltól. A jegyző egészen decemberig (10 hónapon keresztül!) elemezte az aktákat, majd kijelentette, hogy a 11 darab hatósági bizonyítvány elnevezésű okiratot - így köztük a VIII-968-2/2009. iktatószámút - már selejtezték, azokról nem tudnak adatokat biztosítani. Ugyanazon dokumentum következő bekezdésében ehhez képest már a következőket közölte a selejtezett okiratok vizsgálatának eredményéről: "jogellenes eljárás megállapítására nem került sor”. Ezek szerint már selejtezett, nem létező okiratokat vizsgált 10 hónapig, majd nyilatkozott azok helyességéről.  Kitűnő.

selejtezett_okiratok.jpg

A jogszerű bűncselekmény

A jegyzői vizsgálat "legszebb" része, hogy a már selejtezett okiratok között ott volt az ominózus VIII-968-2/2009. iktatószámú, mivel azt eredményesen pótoltam, majd eljárásokat indítottam vele kapcsolatban. Az egyik ilyen eljárás során erről az okiratról a Kispesti Építéshatósági Iroda 2016-ban a következőket állapította meg: „a hatósági bizonyítvány tartalma a Hatóság megtévesztésén alapult” és emiatt visszavonta azt. Ehhez képest a kispesti jegyzői vizsgálat úgy nyilvánította a dokumentumokat jogszerűnek, hogy az egyetlen létező okirattal kapcsolatban bűncselekményt (hatóság megtévesztése) követtek el, míg a többi 10 nem létezett, mert selejtezésre került. Fantasztikus.

visszavonas.jpg

Elfogult jegyző vizsgálódott

Hab a törvényesség csúcsán, hogy a jegyző korábban kizárta magát a VIII-968-2/2009 iktatószámú okirattal lakóépületté átminősített ingatlannal kapcsolatos ügyekből. Ezt ő maga jelentette be a Törvényességi Felügyeleti Főosztálynak 2017. március 14-én. A bejelentésében arra hivatkozott, hogy az ügyben érintett "ominózus" XIX. kerületi ingatlan vonatkozásában a Kispesti Önkormányzat Hivatalával szemben kizárási ok áll fenn. Ezen márciusban jelzett kizárási ok alapján a jegyző a decemberig húzódó vizsgálatot nem is folytathatta volna le, és nem is állapíthatta volna meg hogy "minden jogszerű". Az ominózus VIII-968-2/2009 iktatószámú okirat esetében semmiképp.

A jegyző jogszabályt sértett

Ha már itt járunk, azt is leírom, hogy hiába vonta vissza a Kispesti Polgármesteri Hivatal a valótlanságot tartalmazó VIII-968-2/2009. iktatószámú okiratot, annak nem lett következménye. Nem lett, mert a jegyző jogszabálysértő módon egymásra mutató felfüggesztett eljárásokkal végtelen ciklusba helyezte a teljes ügymenetet. Mindezt tette úgy, hogy megfosztott ügyféli minőségemtől, így nem kaptam róla tájékoztatást. Véletlen elszólásokból raktam össze a helyzetet, és a Fővárosi Kormányhivatalhoz fordultam, amely kimondta, hogy a kispesti jegyző által hozott végzés jogszabálysértő volt, ezért megsemmisítette azt. Szóval a kispesti jegyző, aki a kerületi törvényesség őre, jogszabályt sértett. Csodálatos.

Iratbetekintési jogomtól megfosztottak, beadványaimra nem válaszolnak

A jegyző amúgy ezen ügyben az iratbetekintési jogomtól is megfosztott. Mert van egy, a VIII-968-2/2009. iktatószámú okirattal kapcsolatos rendkívül rejtélyes, már-már titkos irat, aminek a léte nem bizonyított, és aminek megtalálására tett erőfeszítéseimet - a jogaimat megsértve - meggátolta a jegyző. A  Kispesti Építéshatósági Iroda pedig egyszerűen nem hajlandó válaszolni az üggyel kapcsolatos írásos megkereséseimre. Bár ezzel simán megsérti a közigazgatási eljárásról szóló törvényt, mégis megengedheti magának. Példának okáért itt van a május 3-ai megkeresésemre adott automatikus üzenet, amely elintézési határideje már réges-rég lejárt. 

Feldolgozása május óta folyamatban van

A remény

Remélem egyszer majd lesz valaki, aki egészében vizsgálja majd meg azt az ingatlan-machinációs módszert, amely családok elüldözésére irányuló zaklatás kíséretében semmiz ki embereket, és amely során egyes hatósági személyek közreműködnek a jogellenesen kialakított állapotok fenntartásában.