"Azért nyírtam ki, mert elhagyott"

Eljutott hozzám egy, a neten keringő - titokban készített - hangfelvétel, amin a kispesti "terrorcsalád" vezetője elismeri, hogy "kinyírta" az első feleségét. A klánvezér ráadásul - ettől függetlenül - újra előzetes letartóztatásba került. Meglehetősen mozgalmas volt az elmúlt időszak, és a történtek miatt a "dolgok" lényegesen átminősültek, így a blogban feldolgozott történet nem hogy véget ért, hanem épp most kezdődött el igazán.

Újabb előzetes letartóztatás

A rendelkezésemre álló információk szerint a mi zaklatásos ügyünkben már vádlotti minőségig jutó klánvezér azért került ismét előzetes letartóztatásba, mert megszegte azt a lakhely-elhagyási tilalmat, amit vele szemben egy  kőbányai csoportos lopás miatt rendeltek el. Nem jöhetett volna például Budapestre, de őt ez annyira nem érdekelte, hogy Budán egy Duna-parti lakásba költözött. A tőle különélő feleségét pedig - annak pesti lakásában, a nő kisfia szeme láttára - bántalmazta olyannyira, hogy a nőt a mentők vitték el. Szerencsétlen három éves gyermek fél év után aznap töltötte volna együtt az első éjszakát az édesanyjával. Hát nem sikerült. A kisfiút aznap hajnalban a rendőrök vitték haza az édesapához.

Úgy tűnik, hogy a klánvezér nem vette észre, Kispesten kívül már nem tehet meg mindent, és vannak olyan határok, amiket még neki is be kell tartania. Az előzetes letartóztatásnak köszönhetően megszűnt az a helyzet is, ami egy fiatal nő életét közvetlen módon veszélyeztette

biliard.jpg

Az ügyész szerint tárgyalás nélkül 2 év letöltendő börtön

Egy hangfelvétel B. Katalin örök nyugalmáért

A rendkívül figyelemreméltó hangfelvételen egy nő - a klánvezér lányára hivatkozva - megkérdezi a férfit, hogy őt is kinyírja-e, mint az első feleségét? A "terrorcsalád" vezetője válaszul közli, hogy az első feleségét "azért nyírta ki, mert elhagyta". 

Szegény berettyóújfalui B. Katalin 2006-ban vesztette életét, hivatalosan öngyilkos lett. Négy gyermeket hagyott félárván (azaz a klánvezér nevelésére), akik közül a legfiatalabb egy 5 éves kislány volt. Személy szerint életszerűtlennek tartom, hogy egy anya eldobja magától az életét, ha négy kisgyerek várja szerető gondoskodását. 

A hangfelvétel már eljutott a rendőrségre, így nem tehetünk mást, mintsem bízunk abban, hogy az illetékes nyomozóhatóság érdemben vizsgálja meg a 13 évvel ezelőtti rendkívüli haláleset körülményeit. Egyébként nem volna példa nélküli, hogy egy ilyen apró nüansz vezessen el egy gyilkosság felderítéséhez, hiszen épp idén februárban ítélték el azt a magát elszóló férfit, aki 20 évvel ezelőtt (!) kútba fojtotta feleségét. Azért bukott le, mert azt mondta második feleségének, hogy „Úgy jársz, mint az első feleségem”. Az új asszony feljelentést tett, a bíróság pedig különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 13 év fegyházra ítélte a férfit.

Mindezek alapján még az sem kizárt, hogy ezen esetben is kiderül - 13 év elteltével - az igazság és B. Katalin lelke végre örök nyugalomra talál a berettyóújfalui temetőben. Akinek esetleg vannak információi a a hölgy halálának körülményeiről, azt megkérem arra, hogy keresse meg a helyi rendőröket, vagy üzenetben tájékoztasson engem.

Dolgok, amik lényegesen átminősülnek

A hangfelvételen elhangzottak hatására bizonyos "dolgok" teljesen új megvilágításba kerültek: 

Az élettárs tűri, hogy verjék őt és kínozzák gyermekeit, mégis szó nélkül megy a börtönbe

Eddig nem értettem, hogy a klánvezér korábbi élettársa a nyomozás 2,5 éve alatt miért nem élt a jog nyújtotta védekezési eszközökkel a gyanúsításokkal szemben, miért tagadta meg még a vallomástételt is. A viselkedése azért volt egyszerre érthetetlen és szembetűnő, mivel élettársa, azaz a klánvezér - a Kispesti Rendőrkapitányság kedvenc ügyvédjének hathatós közreműködésével - nagy elánnal próbálta magát tisztára mosni. Mindezek miatt a nő akár 3 év letöltendő börtönt is kaphat (alig kevesebbet mint a klánvezér).

Egészen mostanáig azt feltételeztem, hogy a klánvezér és élettársa védelmét korábban együttesen ellátó ügyvéd volt az, aki az egyik ügyfele (esetünkben a klánvezér) érdekében "feláldozta" a másik védencét (az élettársat). Azt azért itt még ki kell emelni, hogy a Kispesti kapitányság "kedvenc" ügyvédje nem is láthatta volna el ennek a két személynek a védelmét, hiszen a vádlottak között tettlegességig fajuló érdekellentét állt be: a férfi a nyílt utcán bántalmazta a nőt, akinek ezzel betelt a pohár és 8 év együttélés után  elhagyta és máshova költözött. 

A mi zaklatásos ügyünkben íródott vádirat megismerése óta már azt sem értettem, hogy miért tűrte az élettárs, hogy a klánvezér rendszeresen megverje őt és kínozza a gyerekeit: fojtogassa, a nyakuknál fogva felemelje, a falnak szorítsa, a fejüket a falba verje, ököllel, tenyérrel, fakanállal üsse, rugdossa és hideg vízzel zuhanyoztassa őket

A hangfelvétel azonban magyarázatot adhat erre az érthetetlen/értelmetlen viselkedésre. Hiszen ha az élettárs is tudott arról, hogy mi történt az első feleséggel, azaz mi a sorsa annak, aki elhagyja a klánvezért, akkor már érthető, hogy csendben maradt. Egyszerűen féltette az életét. 

A polgármester nem mer eljönni hozzánk

Eddig nem értettem, hogy miért nem mert Gajda Péter polgármester és hatósági csapata rendőri kíséret nélkül eljönni hozzánk, azaz a "terrorcsalád" szomszédságába. Hozzánk, ahol három kislányom élte úgy mindennapjait, hogy nem kaptunk karhatalmi védelmet. Lehetséges az, hogy a polgármester már korábban tudta, hogy kikkel állunk szemben?! Lehet hogy ezért biztatott minket az erőszak alkalmazására a minket zaklató, a kerületi hatóságok (pl. rendőrség, gyámügy, gyerekvédelem stb.) előtt meglehetősen jól ismert szomszédokkal szemben? 

A Polgármesteri Hivatal "kedvenc" bűnözője

Eddig nem értettem, hogy a Kispesti Polgármesteri Hivatal miért kedvezett éveken át ennek az embernek. Miért adott neki - többek között - olyan okiratokat, amivel sufniból lakóházat, míg vasúti töltésből utat "varázsolt". A jegyző miért minősítette magát elfogultnak az ügyében, és talált jogszerűnek bűncselekményt ugyanabban az esetben. Miért hagyták, hogy a környezetet szennyezve élhessen a rezsimentes házában

Ezt eddig nem értettem, és...  és még most sem értem

--------------------------
Utólagos kiegészítés: elkészült a teljes történetet összefoglaló bejegyzés, amely EZEN a linken érhető el.