Bundagyanús meccs Kispesten

Ilyen egy rendkívül igazságtalan és súlyos szabálytalanságokkal tarkított mérkőzés

Rendhagyó meccsre került sor a XIX. kerületben, amelyen a törvénytisztelők a törvénykerülőkkel mérték össze erejüket. Az Index.hu által "terrorcsaládnak" nevezett klánból álló TeRRoR-K csapatával a törvénytisztelő állampolgárok, valamint a Kispesti Polgármesteri Hivatal és a rendőrség alkotta TMO (azaz "Törvény, Mint Olyan") küzdött meg egy rendkívül igazságtalan és súlyos szabálytalanságokkal tarkított fordulatos mérkőzésen. A látottak alapján esetenként a bunda lehetőségének kellemetlen érzése is befészeklete magát az ember agyába. 

Íme a meccs online közvetítése:

A kép pusztán illusztráció, de nem áll messze a mérkőzés hangulatától
(a kép forrása: sports-images.vice.com)

Online közvetítés

1. féldiő

  • 1. perc: A mérkőzés első percében a TeRRoR-K viszi végig a pályán a labdát a TMO teljes csapatát kicselezve, és bődületes bombagóllal szerez vezetést egy valótlanságot tartalmazó okirat révén, amellyel lakóházat "varázsolnak" egy sufniból. A gólban a Kispesti Polgármesteri Hivatal védelme nagyon benne volt, sőt, mintha egyesek segítették volna az ellenfelet. Állás 1:0
  • 2. perc: Rögtön a középkezdés után újra betalál a TeRRoR-K, amely hihetetlen akció végén, ügyes kombinációval vasúti töltésből "teremt" autóbejárót. A Kispesti Polgármesteri Hivatal védelme már megint feltűnően rosszul helyezkedettÁllás 2:0
  • 5. perc: A mérkőzés változékony tempóban, csapkodó játék mellett folytatódik. 
  • 32. perc: A TeRRoR-K egyértelmű fölénybe kerül, egész pályás letámadást alkalmazva bénítja meg a TMO csapatát. Folyamatosan szabálytalanul játszva cseleznek ki mindenkit, legyőzhetetlenek tűnnek. 
  • 45. perc: Az összerugdosott Fogarasi család a félidő végére elfáradt és cserét kér.

2. félidő

  • 50. perc: A Fogarasi család helyére mi állunk be csereként, és megtapasztaljuk a TeRRoR-K egész pályás letámadásának kegyetlenségeit. Nem játszanak szabályosan - enyhén szólva. A gyerekeket sem kímélik.
  • 51. perc: Csapatunk, azaz a TMO megerősítése érdekében a szurkolók körében aláírást gyűjtünk, valamint megkérjük a szövetségi kapitányt, azaz Gajda Péter polgármestert, hogy támogasson minket szorult helyzetünkben. Ő erre gyakorlatilag azt javasolja, hogy mi is rúgjunk fel mindenkit. A tanácsot nem fogadjuk meg.
  • 61. perc: Megpróbáljuk felmérni a helyzetet, és rájönni, hogy miből ered a TeRRoR-K fölénye. Megkérdezzük a csapattársainkat, hogy hogyan esett a gól az első percben. A Kispesti Polgármesteri Hivatal Építéshatósága nem emlékszik arra, mi történt. 
  • 62. perc: Egy felettes állami szerv szerencsére elárulja, hogy egy olyan okirat révén szerzett vezetést a TeRRoR-K, amelyet épp az egyik csapattársunk adott ki. Kinyomozzuk, hogy az okirat valótlanságokat tartalmaz, és kérjük a Kispesti Polgármesteri Hivataltól, hogy vonják vissza azt, ha már ők adták ki az ellenfélnek. Főleg, mert ez okirat jelenti a TeRRoR-K leggyengébb pontját. De nem vonják vissza hónapokig, pedig ígéretes a támadás, ott állunk üresen a kapu előtt. A csapattársaink sajnos eldugják a labdát, hiába kérjük, hogy passzoljanak a ziccerhelyzetben.
  • 63. perc: Szerencsére a Kispesti Rendőrség is pályára lép, és kihallgatják a Kispesti Polgármesteri Hivatalnak azt az ügyintézőjét, aki érintett volt a mérkőzés 1. percében furcsán bekapott gólban. Az ügyintéző ekkor nem dugdossa tovább a labdát, hanem már másnap (!) visszavonja az általa kiállított valótlan okiratot. Sikerül végre betalálni! Góóóóól! Állás: 2:1 
  • 64. perc: A visszavont okirat birtokában, az egyenlítés reményében ígéretes támadást vezetünk a TeRRoR-K kapujára, várjuk, hogy a Kispesti Polgármesteri Hivatal beadja nekünk a labdát, de... De nem történik semmi. A labda nincs a pályán, egyszerűen eltűnt! Oda a ziccer, marad az állás. 
  • 65. perc: Néhány hónap nyomozás után kiderül, hogy a labda a Kispesti Polgármesteri Hivatalnál van, amely az okirat visszavonása miatt elindult eljárást felfüggesztette, ezzel az egész támadást megállítva. 
  • 66. perc: A felettes állami szervtől kérjük, vizsgálja már meg, mi a fenét művelnek a csapattársaink, meg hogy miért függesztették fel az eljárást támadás közben. Kiderül, hogy a felfüggesztés jogszerűtlen volt, ráadásul az a gyanú is felvetődik, hogy a csapatunkban egyesek összejátszanak az ellenféllel. Kétségeinket erősíti, hogy a Kispesti Polgármesteri Hivatal egy másik állami szervhez passzolja a labdát, amely - a legnagyobb döbbenetünkre - gólt rúg - nekünk! Öngóllal nő a TeRRoR-K előnye. Állás: 3:1 
  • 68. perc: Újra a szövetségi kapitányhoz, azaz Gajda Péter polgármesterhez fordulunk, és kérjük, segítsen már a törvényesség csapatának, mert nagyon ki fogunk így kapni. Megígéri, de végül nem lép pályára, mivel a Kispesti Rendőrkapitány nem biztosít számára karhatalmat. Vélhetően megijedt a TeRRoR-K rendkívül agresszíven játszó csapatától.
  • 70. perc: A csapatunk, azaz a TMO elkezd teljesen szétesni, először a Kispesti Polgármesteri Hivatal jegyzője, majd a rendőrkapitány jelenti be, hogy elfogult, és nem játszik tovább a TeRRoR-K ellen.
  • 71. perc: Hiába gyengült meg jelentősen a csapatunk a legerősebb csapattársaink kiválása miatt, nem érezzük a hiányukat. Ez furcsa. A TMO színeiben így már csak a törvénytisztelő állampolgárok küzdenek a jogszabályok érvényre juttatásáért.
  • 72. perc:  Rohamozzuk tovább az ellenfél kapuját. Újra a valótlanságot tartalmazó okirat felől támadunk, ám a kapura tartó lövésünket kifejeli a..... a jegyző, aki egyébként már nem is lehetne a pályán, mivel elfogultságot jelentett be önmagával szemben. Mit művel, kivel van ez?! 
  • 73. perc: Újabb támadást vezetünk a valótlan okirat miatt, iratbetekintéssel kerülünk helyzetbe, azonban egy durva belépő miatt elterülünk a földön. Ez nagyon csúnya volt, de mehet tovább a játék, mivel újra a saját csapattársunk, ezúttal az aljegyző blokkolta szabálytalanul az akciót az iratbetekintési jog megtagadásával. Mi folyik itt?! 
  • 74. perc: Teljesen szétfutottam magam, fogytam 20 kilót a pályán, főleg a volt csapattársaink "közreműködése" miatt. Úgy néz ki, hogy elvesztettük a meccset. 
  • 75. perc: A helyzet tovább romlik, mert a TeRRor-K csapatában felbukkan a kispesti rendőrkapitányság kedvenc ügyvédje, aki a játékba nagy lelkesedéssel becsatlakozva blokkolja sorra támadásainkat.
  • 77. perc: Egy teljes éves pereskedés után sikerül csak semlegesíteni az ügyvéd cseleit. Nélküle a TeRRoR-K védelme összezuhan, játékuk akadozni kezd. 
  • 82. perc: A kispesti rendőrök helyére a kőbányai zsaruk cserélik be magukat, akik szoros "emberfogást" alkalmazva "kiveszik" a meccsből a TeRRoR-K csapatkapitányát. A vezetőt vesztett csapat szétesik, a játékosok sorra hagyják ott a pályát. Úgy tűnik, hogy emberelőnybe kerültünk, meg lehet fordítani a mérkőzést! Sikerül kihasználni a megváltozott körülményeket és be tudunk kotorni egy igen fontos gólt. Állás: 3:2
  • 83. perc: A kőbányai rendőrök lerendezik a TeRRoR-K csapatát, többük ellen kerül sor vádemelésre, a csapatuk elszállingózik a pályáról. Sorra vezethetjük az akciókat, és az egyik gyönyörű beadás végén: góóóóóóóóól! Kiegyenlítettünk! Állás: 3:3
  • 87. perc: Kiderül, hogy a TeRRoR-K csapatának rendkívül szabálytalan játékmódszere más mérkőzéseknél is előfordult. Sőt mi több, még a közelünkben is van olyan meccs, ahol szintén ugyanilyen módon történtek a dolgok
  • 88. perc: Még egy akcióra elég az idő, a maradék erőnket összekaparva vezetjük keresztül a labdát az ellenfél nélküli pályán az üres kapu felé, próbáljuk megszerezni a győzelmet, csak egy pici gólra van szükségünk!
  • 89. perc: Az utolsó percben vagyunk, minden adott a gólszerzésre és a győzelem megszerzésére! Gondosan felépített támadással újra a mérkőzés első percében kiadott, valótlanságot tartalmazó okirattal kapcsolatos levelezés irányából rohamoz a csapatunk,  lövés... és nem gól! Nem gól, mert ezúttal egy másik állami szerv avatkozik úgy játékba, hogy megállítja a hálóba tartó labdát. Ebben a mentésben megint nyakig benne van a Kispesti Polgármesteri Hivatal, amely az állami szervvel együttműködve három év után közösen "reprodukál" egy dokumentumot. Ilyen nincs! Ez egyszerűen hihetetlen!
  • 90. perc: Megpróbálunk magunkhoz térni a sokk után, hogy még egy ellenfél nélküli pályán sem tudunk gólt szerezni, de már nem tudjuk összeszedni magunkat. Az állás marad a végeredmény.

Vége a mérkőzésnek, a végeredmény: TeRRoR-K - TMO 3:3

Valahogy így zajlott a meccs, a kép illusztráció
(a kép forrása: greece.greekreporter.com)

Bunda!? Hol a videóbíró?

Nem sikerült kicsikarni a győzelmet, és a csapattársaink hozzáállása miatt végül még a döntetlennek is örülhetünk. Egy igazi focimeccsen a közönség a látottak alapján bundát kiáltott volna. Ehhez képest esetünkben nem hogy sárga lapot, de még csak figyelmeztetést sem kapott senki a bemutatott teljesítményért

Jól lenne, ha egy "videóbíró" megnézné a meccs értelmezhetetlen jeleneteit, és összességében értékelné a teljes 90. percet, és nem egyesével vizsgálná az önmagukban nem olyan súlyos faultokat. Főleg, hogy a csapattársaink fura közbeavatkozásaira - amelyekkel meggátoltak minket a gólszerzésben - minden esetben az első percben gólt eredményező valótlan okirattal kapcsolatos akcióinknál került sor. 

A "játék" minden 10 perce egyébiránt egy bő évnek felelt meg a valóságban, és 2009-2019. közötti időszakot foglalja magába.

Párhuzamos mérkőzések

Az online közvetítéssel bemutatott építéshatósági területen, egy valótlan okirat miatt megvívott meccsel párhuzamosan további mérkőzéseket is kénytelenek voltunk "lejátszani" a TeRRoR-K csapatával. Ezekre az összecsapásokra szintén erősen jellemző volt, hogy a legtöbbet a saját csapattársaink ártottak nekünk. Így hát például súlyos vereséggel, rúgott gól nélkül vonultunk le a pályáról az illegális-szennyvízkibocsátás témakörében. Istennek hála, egy 2,5 éves kisfiú megmentésénél viszont sikerült kicsikarni győzelmet, mivel a kőbányai rendőrök parádés gólözönnel lepték meg az ellenfelet, akik a zsaruk közbelépéséig olyan túlerővel rendelkeztek, hogy gyanúsítottként még a jegyzőkönyvet is tollba mondhatták

teton_neznek.jpg

A TeRRoR-K csapatának néhány tagja